Σχεδιασμός - Κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος

απο την web promotion

Κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος

Ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) είναι ο όρος που χρησιμοποιούμε για να αναφερθούμε σε ένα Διαδικτυακό τόπο (site) μέσω του οποίου πραγματοποιούνται πωλήσεις διαφόρων ειδών, προϊόντα ή υπηρεσίες

Το ηλεκτρονικό επιχειρείν αναφέρεται στην πραγματοποίηση επιχειρηματικών συναλλαγών μέσω του Internet και είναι η προσαρμογή του κλασικού επιχειρηματικού μοντέλου στην νέα ηλεκτρονική πραγματικότητα, με αντικείμενο μόνο το Διαδίκτυο.

Σχεδιασμός και κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος

Όπως έχει πει ο Μπιλ Γκέιτς: "Το Διαδίκτυο δεν είναι απλώς άλλο ένα κανάλι πωλήσεων. Θα μετασχηματίσει την επιχείρησή σας. Η μελλοντική επιχείρηση θα λειτουργεί με ένα ψηφιακό νευρικό σύστημα". Με λίγα λόγια: Πωλήσεις σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε, οποτεδήποτε.

Οι τιμές στα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι φθηνότερες, γιατί ένα τέτοιο κατάστημα δεν διατηρεί σημεία πώλησης με υψηλό ενοίκιο, δεν απασχολεί αριθμητικά το ίδιο προσωπικό με ένα συμβατικό και παραμένει "ανοικτό" σε 24ωρη βάση και για 365 μέρες ετησίως. Ο μελλοντικός πελάτης μπορεί ακόμη να βρει και να παραγγείλει είδη που δεν υπάρχουν στα συμβατικά καταστήματα της πόλεως ή της χώρας του και μπορεί να πληρώσει μέσω της πιστωτικής του κάρτας ή με την χρήση της αντικαταβολής ή Paypal

Για την κατασκευή ή τον σχεδιασμό ενός ηλεκτρονικού καταστήματος χρειάζονται ειδικευμένες γνώσεις προγραμματισμού. Το να σχεδιαστεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα από την αρχή είναι αρκετά περίπλοκο. Στην αγορά του διαδικτύου υπάρχουν πολλές ¨κοινές¨ εφαρμογές οι οποίες μας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Όμως δεν σας εγγυώνται την ασφάλεια που αρμόζει στην επιχείρηση σας. Φανταστείτε τι προβλήματα θα έχετε εσείς και η εταιρία κατασκευής της ιστοσελίδας σας, αν διαρρεύσουν τα δικά σας και των πελατών σας προσωπικά δεδομένα στο διαδίκτυο.